Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MÁLTAI MANUFAKTÚRA

MM
MÁLTAI MANUFAKTÚRA

A Máltai Szeretetszolgálat 2010. óta van jelen Gyulaj életében, évről-évre bővült és mélyült el a máltai szerepvállalás a faluban. Egyik alappillére ennek a munkának a szociális szolgáltatások rendszere, a családokkal végzett szociális munka folyamata.

Ez személyes térben végzett, személyes bizalomra és befogadásra épülő tevékenység: az egyén és a család segítése napi krízisek megoldásában, élethelyzetek hosszú távú javításában. A másik alappillér a közösségi munka, azaz a közösségi kohézió és a közösségi befogadás erősítése. Végül a harmadik alappillér az oktatásban-nevelésben való részvétel. Ma már a Máltai Szeretetszolgálat működteti Gyulaj óvodáját és iskoláját, így intézmény fenntartóként hosszú távú felelősséget vállal Gyulaj és az itt felnövő generációk jövőjéért.

A Máltai Szeretetszolgálat aktív szerepet vállal Gyulaj helyi gazdaságfejlesztési programjában is, hiszen alapító tagja és támogatója a Hetedhét Határ Szociális Szövetkezetnek. Termékeink így a Máltai Manufaktúra részeként kerülnek piacra. A szövetkezet által működtetett húsfeldolgozónkat és növénytartósító üzemünket közösségi alapon üzemeltetjük, így a termékek értékesítéséből befolyó jövedelem a településen működő közösségfejlesztő és karitatív programjaink finanszírozásába forgatjuk vissza.

Ezek a termékek nem születtek volna meg és ezek a kisüzemek nem működhetnének a Máltai Szeretetszolgálat munkája nélkül, de akkor sem léteznének, ha nem lennének az ország legszegényebb, leginkább kirekesztett településein is olyan emberek, akik dolgozni akarnak, akik meg akarják mutatni, hogy az ő kezeik közül is ki tud kerülni érték. Olyan érték, amiért boltokban, nagyvárosi piacokon, kiskereskedelmi üzlethálózatokban pénzt adnak emberek – és nem sajnálatból, pusztán jószándéktól vezérelve veszik le ezeket a termékeket a polcról, hanem azért, mert ezek a termékek jó minőségűek, finomak, használhatók, egyszóval fogyaszthatók

A Máltai Manufaktúra fő üzenete az, hogy az ország legszegényebb településeink is lehetséges kiváló minőségű, szép, ízletes és versenyképes termékek előállítása.

A Máltai Manufaktúra termékek önmagukban mindig egy kicsit több minőséget és egészséget, készítőik számára pedig egy kicsit több megbecsülést és elfogadást, azaz több emberi méltóságot jelentenek.

A szövetkezet Máltai Manufaktúra termékeinek vásárlásával tehát a Máltai Szeretetszolgálat karitatív tevékenységét is támogatja.


„Gondoskodni a szegényekről nem kommunizmus, hanem evangélium.”
Ferenc pápa