Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TEREMTÉSVÉDELEM

MM

 

A Máltai Manufaktúra mögött lévő infrastrukturális fejlesztések mindegyikét úgy igyekeztünk megtervezni, hogy azok – lehetőségeinkhez képest – a legkevésbé terheljék meg a környezetet, és a leginkább illeszkedjenek az érintett közösségek mindennapjaihoz.

Amikor üzemeket nyitottunk, azt minden esetben egy-egy elhagyott falusi ház felújításával tettük, ezzel egyrészt nem szerveztük át a korábbi, megszokott településszerkezetet, másrészt mégis érzékelhető fejlesztést hajtottunk végre, hiszen a falaink központjában újultak meg nagy alapterületű, de szinte romokban álló épületek. Ezeknek az épületeknek történetük van, ismeri őket mindenki, így a felújításuk olyan beavatkozás, amely a közösség helyi kötődéseit, saját falujához való viszonyát közvetlenül – és sokszor érzékenyen – érinti.

Az üzemek teljes megjelenése a megújulást, az új kezdetet sugallja: nincs egy érintetlenül hagyott sarok, nincs az udvarnak egy elhagyatott szeglete; minden tiszta, modern és használható, új, de mégis emberléptékű, befogadható. Régi épületek felújításánál persze számos kompromisszumot kell kötnünk a termelés-szervezés, üzemi működtetés szempontjából, hiszen nem pontosan akkorák lesznek a belső és küldő terek, nem pontosan úgy helyezkednek el egymáshoz képest az egyes helyiségek, ahogy az optimális lenne, de ellentételezésként élhető, barátságos termelőegységeket kapunk. Mindezzel együtt a legmagasabb minőséget igyekszünk kialakítani mind a munkahelyi környezetet, mind a gépparkot illetően, hiszen jó minőségű termékeket is csak így lehet előállítani, és valódi munkaszocializációt is csak így tudunk elérni.

A gyártás és csomagolás során számos környezetvédelmi szempontot érvényesítünk. Gyulaji üzemünkben gyökérzónás víztisztítás történik, továbbá ugyanitt és a tiszabői növénytartósító üzemben is háztartási naperőművek termelik a felhasznált energiát. Ahol csak lehet nem használunk műanyagot, csomagolásaink újrahasznosíthatók. Alapanyagainkat legfőképp helyben vásároljuk fel, késztermékeinkkel pedig a lehető legritkább és legrövidebb ellátási útvonalakon közlekedünk.