Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HETEDHÉT HATÁR SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET

MM
HETEDHÉT HATÁR SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET

A Máltai Manufaktúra termékek egy részét Tolna megye egy csodálatos természeti környezetben fekvő, a mai társadalmi és gazdasági kihívásokra válaszokat kereső településén, Gyulajon készítjük.

Növénytartósító üzemünket közösségi alapon, a gyulaji Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet működteti, mely szövetkezet tagjai között megtaláljuk Gyulaj Község Önkormányzatát és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot is.

A Máltai Manufaktúra keretei között működtetett növénytartósító kisüzemünkben tartósítószer és adalékanyagok felhasználása nélkül, kézműves módon állítunk elő szendvicskrémeket, csatnikat, paradicsomos tésztaszószokat, lekvárokat, szörpöket és savanyúságokat. Termékeink kizárólag zöldség és gyümölcs alapanyagokat tartalmaznak, a felhasznált fűszerek is adalékmentesek, a só nitritmentes, így termékeink vegetáriánus, illetve vegán étrend mellett is fogyaszthatók. A tartósítás kizárólag hőkezeléssel történik, az előállítást (főzést), kiadagolást, csomagolást kézzel végezzük. Termékeinkhez nagyrészt helyben megtermelt alapanyagokat használunk fel. Minden termékünk esetén a legmagasabb minőségi elvárásoknak kívánunk megfelelni, mind ízvilágukat, mind beltartalmi értéküket, mind megjelenésüket tekintve prémium termékeket állítunk elő. A gyártás és csomagolás során számos környezetvédelmi szempontot érvényesítünk, nem használunk műanyagot, csomagolásaink újrahasznosíthatók.

Közösségi gazdasági kezdeményezésünk, ami évek óta szép fokozatosan épül fel Gyulajon, kettős célt szolgál: egyrészt vissza akarjuk adni a faluban a sertéstartás és háztáji kertészkedés értelmét, másrészt kiváló minőségű, a hagyományos ízvilágot visszatükröző, mégis egyedi fűszerezésű termékcsaládunkkal többletforrást szeretnénk behozni a településre.

A szövetkezet zöldség- és gyümölcstermesztési programjain keresztül évről évre egyre több családnak segítünk többlet jövedelmet termelni. Ezt nem egyszeri vetőmag kiosztásával érjük el, hanem kertészeti és állattenyésztési szakembereink folyamatos szakmai támogatásával, valamint szociális munkásaink családokat segítő munkájával.
 


Szövetkezetünk hosszútávú célja, hogy fenntartható és a közösséget támogató gazdálkodásával hozzájáruljon Gyulaj község lakossága szociális- és munkaerő piaci helyzetének javulásához, ezen keresztül pedig a falu egészének fejlődéséhez.


"Keresztényként valljuk, hogy egyedül Isten Fia választotta meg, hogy hol és milyen körülmények között szülessék. Jézus Krisztus személye és magatartása vezet ahhoz az igazsághoz is, hogy mindnyájan testvérek vagyunk. Ha pedig testvérek vagyunk, akkor Krisztus követőiként felelősek is vagyunk egymásért.

Jézus Krisztus példája adja meg a testvéri szeretet megoldását. Ő testvéreiért, értünk, sorsközösséget vállalva kiüresítve önmagát és a megváltó szeretet mindhalálig való áldozatát hozta meg a kereszten. „Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást.” /1 Ján. 4,8/

Ezeket a legalapvetőbb keresztény igazságokat a jelen társadalmi helyzetben önvizsgálatként újra és újra át kell elmélkednünk."


Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke